Locuri de veci în rate

Sursa : Adevarul.ro
Autor : Ada Ionescu
Data : 23 ian 2009

Continut : Primul cimitir privat din Transilvania are tarife speciale pentru vreme de criza. Noua modalitate de plata va fi posibila peste o luna, dupa ce proprietarul cimitirului va încheia un acord cu o banca.

Cosmin Bodrean a deschis cimitirul privat „Sf. Gheorghe” de la Hunedoara anul trecut, dupa ce a muncit patru ani si a investit peste 300.000 de euro. Ideea mi-a venit dupa ce am participat, în Italia, la o înmormântare, apoi la foarte scurt timp, din nou, în România, la un asemenea eveniment. Atunci am constatat ca la noi totul se face dezorganizat, iar membrii familiei, confruntati cu o situatie mai mult decât neplacuta, au de alergat foarte mult pentru a rezolva tot ceea ce tine de o înmormântare, a spus Bodrean.

Bodrean a cumparat un teren în zona Valea Seaca, a tras curent si a pietruit drumul pâna la cimitir. Apoi a plantat sute de tufe de trandafir si puieti de salcii, tei, brazi si arbusti ornamentali, a construit o fântâna arteziana si a angajat personal pentru paza non-stop. În primavara, proprietarul cimitirului va lansa si modalitatea de achizitionare a unui loc de veci, în 35 de rate a câte 100 de lei, cu dobânda zero.

Asta pentru ca evenimentul cel mai neplacut din viata omului sa nu-i ia prin surprindere pe hunedorenii afectati de criza. Un mormânt obisnuit în cimitirul particular de la Hunedoara costa 3.000 de lei, plus concesionarea pentru 10 ani, care este 500 de lei.

Loc de veci „business-class”
Cosmin Bodrean are, însa, si o oferta speciala, pentru hunedorenii cu stare. „Partea de est va constitui asa-numita zona de lux, cu parcele individuale pentru familii. Este vorba despre o suprafata de 20 de metri patrati, cu câte sase locuri, care vor avea propria lor alee, arbore si bancuta. Un loc de veci în acest sector costa 1.500 de lei, pe termen nelimitat”, a adaugat Bodrean.

Diamante din ramasitele decedatilor

Cosmin Bodrean intentioneaza ca, în perimetrul cimitirului, sa mai construiasca si o capela, dar vrea sa deschida si un incinerator, la Târgu-Mures sau la Sighisoara. Administratorul cimitirului a afirmat ca, în acest moment, singurul incinerator functional este în Bucuresti, însa, si acela este depasit moral. Deocamdata, firma hunedoreanului ofera servicii de incinerare, însa acestea se realizeaza la Szeged, în Ungaria. Mai mult, Cosmin Bodrean are în derulare un parteneriat cu o firma specializata în transformarea cenusei unei persoane dragi într-un diamant, procedura disponibila în Elvetia.

Lasă un comentariu